DE MÅNGA ANLÄGGEN VARFÖR DOLLAR KUNN SÅ GÖRA DEMPER PÅ BITCOIN BULLISHNESS

Bitcoin Era har precis satt en ny heltidshöjd, handlar strax under 20 000 dollar och är mer hausseartad än den någonsin varit eftersom den digitala berättelsen tar tag under pandemin.

Men eftersom den bästa kryptovalutan är direkt emot dollarn är den särskilt känslig för extrema rörelser i den globala reservvalutan. Flykten till kontanter orsakade Black Thursday, och enligt teknisk information kan en annan flash-typ flytta komma som en del av ett aggressivt sista försök att rädda den döende greenbacken.

BITCOINS STÖRSTA ADVERSER KAN SNART SVÄNGA I SLUTSÄTTNING AV STYRKA FÖR KOLLAPP

Två separata berättelser har dominerat finansvärlden hela 2020. Den första är den försvagade dollarn, orsakad av enastående penningtryck som svar på den pandemiska och röriga amerikanska politiken och sociala frågor.

Det leder till den andra berättelsen: framväxten av Bitcoin som digitalt guld. Guld har länge varit den tillgång som de flesta investerare är baissär på fiatvalutor som dollarn vänder sig till. Men med Bitcoin som en mycket bättre version av guld än ädelmetallen i sig, kan dollarn äntligen ha mött sin match.

Bitcoin har blivit den bäst presterande tillgången i USD i 2020, och den trenden ser bara ut att fortsätta i framtiden. På kort sikt kan dock DXY Dollars valutaindex signalera en snabb och rasande vändning i kryptovalutan.

Dagens dagliga DXY-ljus har utlöst en perfekt TD 9-köpsignal. Den senaste perfekta TD 9-installationen på det dagliga diagrammet var tillbaka på toppen av Black Thursday-spiken när investerare tog ut allt de kunde till USD i panik.

Om flytten är någonstans nära lika skarp, med tanke på att fall av viruset återigen stiger till de högsta nivåerna hittills, kan det leda till en ny panikreaktion på marknaderna.

Det finns också flera fler varningssignaler när man tittar på DXY – vilket är en korg med valutor som valutas mot dollarn. Ett vändljus för hammare bildas varje dag, vilket om du minns utlöste en TD 9-köpinställning. Två dolda hausseartade avvikelser på Stoch och RSI, stöder en potentiell nära och vändning inuti Bollinger Bands. När detta händer sker åtminstone en uppgång till mitten-BB. Om tillgången stiger genom den är det en bekräftelse att förlänga dollarn.

DXY DOLLAR VALUTAINDEX FÖR ATT HANDLA DEVATERANDE SÄTT TILL CRYPTO, MEN BULL RUN ÅTERHÄMTER

Att zooma ut till höga tidsramar ser dock inte så haussant ut för DXY och föreslår att eventuella tillbakadrag kommer att vara snabba och potentiellt skrämmande, men kommer att vara över lika snabbt som den anländer.

Scenariot är exakt vad som hände på Black Thursday, som började den ökande skillnaden mellan de två tillgångarna. När dollaren fortsatte att dyka klättrade Bitcoin. Men har lett till några av de mest överköpta förhållandena i kryptovalutan och de mest översålda förhållandena i fiatvalutan – den perfekta stormen för en våldsam vändning.

Som Bitcoiners har lärt sig genom åren, när kryptosentiment blir otroligt baisseartat, sker återföring. Vid denna tidpunkt 2020 är det få som är hausse på dollarn, vilket gör ett överraskningsdrag som är mycket mer effektivt och chockerande.

De största investerarna och handlarna i vår tid har förespråkat motsatta ståndpunkter. Ovanstående diagram visar hur dollarn och Bitcoin nästan perfekt handlar omvänd. En chockerande, överraskande vändning i dollarn på grund av extremt översålda förhållanden i kombination med samma typ av överraskningsturnering i Bitcoin på grund av liknande överköpta förhållanden, och det finns ett recept på katastrofbryggning.

Bitcoin är på toppnivåer hela tiden, och marknaden är övertygad om att en ny bull run är här. Och även om de troligen har rätt, har det också stämt perfekt för den kommande korrigeringen. Vid den här tiden på året är alla som lägger pengar i krypto och aktier nu genier. Smarta pengar och de institutioner som nyligen kommit in på marknaden är mycket bättre och håller på att visa kryptosamhället vad de är gjorda av.

Men eftersom Bitcoins haussiness bara har börjat, kommer chansen att även en större korrigering som får käftarna att falla åter anländer, kommer kryptovalutan att återhämta sig och spränga till de prognoser som förväntas mest.

Idén stämmer också bra med DXY ännu en gång, vilket kan förbereda en stark återgång till den decennielånga trendlinjen den förlorade nyligen. Trendlinjen verkar också fungera som en halsringning till ett massivt mönster för huvud och axlar, vilket, om det är giltigt, ökar sannolikheten för ett återfallsscenario. Enligt auktoriteten på sjökortsmönstret, Thomas Bulkowski, har de 68% chans att dra tillbaka innan det slutliga målet uppnås.

Målen för strukturen antyder att Bitcoin kommer att vara bra, och dollarn är dömd för ytterligare svaghet.