Old Bitcoin Quote komt terug naar Bite Ethereum Oprichter Vitalik Buterin

De mede-oprichter van het Ethereum kwam terug bij Kraken’s Dan Held, die met een eigen citaat van de programmeur kritiek uitte op de stijgende kosten van het netwerk.

Nadat hij steun kreeg van Bitcoin OG en ShapeShift CEO Erik Voorhees, twitterde Buterin dat het probleem in feite bij Held lag, niet bij de overbelaste blokketen.

Ethereum 2.0 is de ultieme oplossing

De gasprijzen van Ethereum bereikten onlangs hun hoogste niveau in meer dan twee jaar, dichter bij de hoogtepunten die werden geregistreerd tijdens de gloriedagen van de munt – toen CryptoKitties het volgende grote ding was.

Volgens gegevens van EthGasStation staat het standaard Ethereum tarief momenteel op 217 Gwei. Gezien het feit dat één eenheid gelijk is aan 0,000000001 ETH, kost het momenteel ongeveer $1,76 om een transactie te versturen.

In december 2017, toen de kosten van Bitcoin begonnen te stijgen, zei Buterin dat internettransacties niet meer dan vijf cent mochten kosten:

Het internet van geld zou geen 5 cent per transactie mogen kosten. Het is een beetje absurd.

Terwijl Held Vitalik beschuldigde van hypocrisie, wees Voorhees erop dat Buterin werkte aan de oplossing met Ethereum 2.0, de belangrijkste upgrade van het Ethereum-netwerk tot nu toe:

Op welke manier is het hypocriet als hij gelooft dat hoge tarieven een probleem zijn en dus pleit voor systemen die ingenieur zijn rondom hen?
Buterin zelf zegt dat de schalingsproblemen van het Ethereum naar verwachting zullen worden opgelost met de komst van het bewijs van inzet iteratie:

Dat was duidelijk een verwijzing naar ethereum 1.0, en was de reden waarom het werk aan ethereum 2.0 bijna vanaf het begin was gepland.

Etherische vergoedingen zijn niet iets om te vieren

Al in mei merkte crpyto-investeerder Ari Paul op dat Bitcoin-gebruikers bereid waren meer te betalen voor het gebruik van het meest veilige netwerk ter wereld.

Met Ethereum is de ongemakkelijke waarheid dat een groot deel van de torenhoge kosten kan worden toegeschreven aan regelrechte oplichterij zoals Forsage.

Buterin zelf bekritiseerde Forsage onlangs voor het bedriegen van investeerders, maar werd alleen beschuldigd van „whitewashing“ als reactie.